Neotehnika livnica

Neotehnika Livnica se opredelila za uzak deo livarsta i metalurgije i za to se specijalizovala, a to je livenje bronze, delova od bronze, izradu punih i šupljih profila od bronze a za potrebe pojedinačne i serijske proizvodnje u metaloprerađivačkoj industriji.

Naši odlivci i poluproizvodi se ugrađuju u najzahtevnije mašine, teške radne mašine, bagere, rovokopače, ulteve, buldožere, alatne mašine, poljoprivrednu mehanizaciju ,kranove, prese, dizalice, u razne proizvodne sisteme i mašine, termoelektrane, hidroelektrane, šećerane, industriji hrane. Bronzu koju smo proizveli i isporučili, nalazi se u vojnoj i namenskoj industriji kao jedne od najzahtevnijih industrija.

Za 20 godina poslovanja Neotehnike, isporučili smo preko 1.000 TONA bronze i raznih delova od bronze. Napominjemo da smo na ove količine isporučene robe imali opravdanih reklamacija svega 1,5 %, što je u ovoj vrsti livarstva i metalurgije neverovatan pokazatelj kvaliteta naših proizvoda.

Šta možete očekivati od nas?

Mi smo se opredelili za ispunjenje potreba naših kupaca, koji zahtevaju brzu i pouzdanu isporuku, bronzu zahtevanog kvaliteta, kao i brzu reakciju na eventualne reklamacije. Iz tog razloga u svakom momentu na lageru držimo preko 25 tona raznih dimenzija bronze u više legura, obrađenih na predmeru. 80 % naših isporuka se realizuje u roku 24 sata, a 60% u istom danu od momenta narudžbe. Posebno smo osposobljeni za hitne intervencije izrade odlivaka od bronze prilikom iznenadnih havarija, remonta ili nedostatka rezervnih delova, gde rokove isporuke skraćujemo na 24 časa. Specifične i kompleksne zahteve, po modelu u proseku isporučujemo u roku 7 dana.

Šta nam je uža specijalnost?

Pored tehnologija livenja u metalnim kalupima-kokilama, i livenja u pesku, uža specijalnost nam je CENTRIFUGALNO LIVENJE bronze, na najsavremenijoj mašini za centrifugalno livenje, koja nam daje fleksibilnost i brzinu u izradi i proizvodnji bronzanih čaura.

Agregate za topljenje bakra, kalaja i drugih obojenih metala koje koristimo u našoj livnici su srednje-frekventne indukcione peći, ovakav način topljenja omogućava topljenje metala bez bilo kakvog kontakta osnovnog metala sa produktima sagorevanja i drugim primesama iz spoljne sredine, a sa druge strane se zbog magnetne indukcije i sila koje se pri tome javljaju u rastopljenom metalu, vrši intenzivno mešanje osnovnog metala sa legirajućim elementima, što omogućava dobijanje izuzetno kvalitetnog liva.